España / Cataluña / La Vall de Montserrat

La Vall de Montserrat

Regreso a Cataluña         Inicio

Lo más reciente

 

 

 

 

Lo más reciente

 

La Vall de Montserrat (1)

La Vall de Montserrat (2)

La Vall de Montserrat és una urbanització del municipi de Castellbell i el Vilar, a la comarca del Bages. És situada a la part sud-oriental del terme, al sud de la Bauma i vora la riera de Merà, al límit amb el terme de Vacarisses. Es tracta d'un continu urbanitzat format pels nuclis del Prat (o Can Prat), el Mas Astarròs i el Gall Pigat, urbanitzacions creades en terrenys dels masos homònims i que han acabat confluint.
El conjunt està limitat a l'oest per la carretera C-58 i al nord i a l'est per la via de la RENFE i l'autopista C-16. La riera de Sanana, al límit meridional, separa el sector del Gall Pigat de la urbanització del Palà, ja al municipi de Vacarisses. Està travessat per la carretera BV-1212, que separa els nuclis del Prat, al nord, dels del Mas Astarròs i el Gall Pigat, al sud d'aquesta via de comunicació.
S'hi accedeix des de la Bauma pel carrer de la Riera, des de la carretera general C-58 per diversos trencalls entorn del km 37 i des de la carretera local BV-1212 també per diversos trencalls entorn del km 7.
En el cens del 2009 comptava amb 414 habitants, amb què esdevenia el segon nucli més poblat del municipi després del Borràs.