España / Cataluña / Provincia de Lérida / Pelagalls

 Pelagalls

Regreso a Cataluña         Regreso a principal 

Lo más reciente

 

Pelagalls

Lo más reciente

 

Llegada a Pelagalls

Salida de Pelagalls

Pelagalls

Pelagalls és una entitat de població del municipi Els Plans de Sió a la comarca de la Segarra. El 2006 tenia 28 habitants.

Situat al sud de Les Pallargues i a l'esquerra del Sió. De la seva església parroquial romànica de Sant Esteve depenen Sisteró, Golonó i Queralt de Meca. Al segle XIX formava municipi amb Sisteró.

Pelagalls es un pequeño núcleo que se halla a unos diez kilómetros al norte de Cervera hasta donde llegaremos por la A-2 donde se halla hacia mitad de camino entre Lérida e Igualada. Si iglesia parroquial dedicada a San Esteban Protomartir, se halla a la entrada del puelo, sobre una pequeña elevación que se halla cuajada de tumbas, algunas de las cuales se señalan por medio de laudas funerarias.

 

Entre la iglesia y el caserío se halla el depósito de agua, que aporta un aspecto de moderna torre de vigilancia. Todo ello con abundancia de los consabidos cables, postes y antenas, como es la norma en cuanto se intenta llevar a cabo un encuadre fotográfico

Al sector esquerre del Sió hi ha el poble de Pelagalls. Forma un petit agrupament prop del qual hi ha la bella església romànica de Sant Esteve de Pelagalls. D'aquesta església, destaca la portada oberta al mur de ponent, que és l'element més notable del conjunt. També és romànic el robust campanar construït sobre el costat septentrional de la façana. Un carrer amb arcada i el pou de gel constitueixen altres atractius d'aquesta localitat.

Telèfons d'interès

Ajuntament de Plans de Sió

Adreça: Pl. dels Estudis, s/n

Pallargues, Les

Telèfon: 973 52 00 30

Email: ajuntament@plansdesio.com

Horari: dilluns a divendres tarda

Consultori Mèdic

dilluns a les 15h

Festes Populars

15/08/2005-Aplec de Sisteró i Pelagalls

Wikipedia